Gratis verzending vanaf Gratis verzending vanaf € 50,00

14 dagen recht op retour 14 dagen recht op retour

Gratis retour in de winkel Gratis retour in de winkel

Bezig met laden... Bezig met laden...
Bezig met laden... Bezig met laden...
Bezig met laden... Bezig met laden...

MIYSU: duurzaam dameskledingmerk met een edge

MIYSU : een duurzaam kledinglabel voor de bewuste en eigenzinnige vrouw in het midden/hoog segment . Ria van Kleef is het brein achter het merk. De ervaren kledingontwerpster heeft een voorliefde voor karakteristieke, krachtige designs die de eigenzinnigheid van vrouwen versterken. Haar vakmanschap combineert ze in haar collectie’s met de beste en mooiste materialen met een duurzame oorsprong. De prachtige collectie’s zijn verkrijgbaar in de MIYSU-winkel in Gorinchem én via de webshop: www.miysu.com.

Wie ben ik?

Ik ben Ria van Kleef, fashion designer en directeur/eigenaar van Miysu. Ik werk ondertussen al 30 jaar als zelfstandig ontwerpster in de mode/interieur, geef workshops op scholen en ontwerp voor bedrijven die dit onder hun merk op de markt brengen. Ik gebruik mijn ervaring in de modebranche voor mijn eigen duurzame dameskledinglijn met een individuele look. Elk kledingstuk door mij ontworpen moet ik zelf willen dragen, anders voeg ik hem niet toe aan de collectie. De collectie van Miysu is met respect voor de mens en natuur ontwikkeld.

Hoe ik leerde

Na mijn mode opleidingen heb ik een opleiding assistent micro computer gedaan. Ik heb een aantal jaar in de computers gewerkt, maar ik werd er niet gelukkiger van omdat mijn passie hier niet lag. Ik heb toen de stoute schoenen aangetrokken en ben begonnen om mijn eerste eigen collectie te produceren. Ik ben hiermee een winkel begonnen waar ik ook collecties van andere ontwerpers verkocht.

Deze winkel is een fantastische leerschool geweest, en ik heb mezelf hier veel aan kunnen leren. Ik leerde mezelf aan collecties te maken, planningen voor de producties, zeefdrukken en verschillende borduurtechnieken. Ik heb ondertussen ook nog de opleiding vak fotografie gedaan en de DTP opleiding. Er blijven nieuwe technieken komen, dus je bent eigenlijk nooit klaar met leren.

Mijn werkzaamheden

Ik werk fulltime, daarnaast werk ik ook voor een ander bedrijf. De werkzaamheden lopen vaak door elkaar heen. Plannen is belangrijk zodat ik overzicht heb wanneer ik wat af moet hebben. Sommige dingen hebben natuurlijk voorrang, wanneer ik die niet af krijg moet ik s’ avonds of in het weekend door, om te zorgen dat er geen vertraging ontstaat in het productie proces. Ik heb de neiging om de minder leuke dingen langer te laten liggen en dit voorkom ik door alles zorgvuldig te plannen. Na 30 jaar dit te hebben gedaan is dat een automatisme geworden.

Op dit moment zijn wij bezig om Miysu te laten zien op social media. Tot en met 3 mei, wanneer wij ons 30 jarig bestaan vieren, plaatsen we elke dag wat leuks. Het leukste is het graven in oude foto’s, en terug te denken aan die momenten. Soms is het wel een uitdaging om elke dag wat te plaatsen zonder in herhaling te vallen, er moet dus goed over nagedacht worden.

We zijn altijd bezig met nieuwe items voor de collectie. Als deze zijn geproduceerd en gefotografeerd komen ze in de webshop. Het blijft altijd een ‘spannend’, maar leuk proces.

Geschiedenis Miysu

Met veel passie voor design, vormgeving en kleding opende ik op 3 mei 1989 mijn eerste winkel. Op jonge leeftijd lanceerde ik mijn eerste dameskledinglijn onder de naam ‘Figure’. In mijn winkel verkocht ik mijn eigen kleding en de kleding van andere ontwerpers.  Ik heb later de naam omgezet naar Ontwerpstudio Ria van Kleef omdat ik het bedrijf veranderde in een groothandel. Later werd de naam veranderd naar TMU toen we onze werkzaamheden uitbreidde naar het buitenland. Wij leverde veel van onze kleding naar Zweden, Denemarken, Noorwegen, Duitsland en België.

Na de groothandel ben ik ‘Miysu’ begonnen, ik lever nu alleen nog direct aan consumenten. Toen ik, 8 jaar geleden ‘Miysu’ opzette heb ik ervoor gekozen om alleen nog maar ecologische materialen te gebruiken. De stap was niet groot omdat ik altijd al met alleen maar natuurlijke materialen werkte, zelf trek ik ook niets anders aan.

Achter de naam Miysu

De naam MIYSU bestaat uit de Spaanse woorden mi y su. Dit betekent: mijn en jouw of mijn en haar. Ria: “Met dit merk en de daarbij behorende stijl en signatuur wil ik andere vrouwen inspireren. Mijn stijl wordt jouw stijl of haar stijl.” De collectie van MIYSU maakt een statement.

Bijzondere details en originele designs zijn twee eigenschappen die direct in het oog springen. Ria’s ruime ervaring met het runnen van modelabels zorgt ervoor dat zij precies weet wat de jonge, bewuste vrouw wil en welke stijlen aansluiten bij de bestaande collecties van de detaillist. Hoewel trends uiteraard een rol spelen in de ontwerpen van MIYSU, staat originaliteit en eigenheid centraal.

Onze duurzame mode

Duurzame mode is zeker niet saai, het is net zoveel mode als gewone mode. Of je nu hippe en modieuze kleding zoekt of simpele basics zoals een wit T-shirt of ondergoed, het is verkrijgbaar en het enige verschil zit vaak in het productieproces en de handel die op een eerlijke manier in elkaar steekt.

Wij zoeken onze materialen en fournituren zorgvuldig bij elkaar om zo een product te creëren wat lang mee gaat. We gebruiken ecologische materialen, van garens tot boorden tot ritsen. Er wordt veel aandacht besteed aan de herkomst van de materialen en het productieproces. Het produceren van onze collecties wordt uitgevoerd in gecontroleerde Europese ateliers.

Onze kleding word geverfd met reactieve kleurstoffen. Deze kleurstoffen worden gemengd met soda en water, er ontstaat een ijzersterke verf die bijna niet uit te wassen is. Er word geen onnodige hoeveelheid water verbruikt, en je hebt er ook maar weinig kleurstof bij nodig. De poeders bevatten ook geen giftige stoffen, dus in het kort: beter voor mens en milieu. Ook gebruiken wij transparante zeefdruk inkt voor onze prints, de inkt is oplosbaar in water. Wanneer de inkt op de stof word geplaatst trekken de vezels van de stof de inkt vast, en lost de inkt dus niet meer op.

Wat wil ik nog doen?

Ik wil graag blijven groeien in mijn vak. Mooie kleding  maken, en met de nieuwste stoffen werken. De techniek staat niet stil, en zeker niet in de mode. Ook met het ontwerpen van prints maken we steeds meer gebruik van computers. Je raakt nooit verveeld in de mode, omdat er altijd wel wat nieuws is. En dat is leuk om mee te experimenteren.

MIYSU was genomineerd voor ECO website van het jaar 2012 en heeft daarbij een eervolle tweede plaats behaald.
Ook in 2013 was Miysu opnieuw genomineerd.

Miysu was een van de drie finalisten van de MVO-prijs 2013 van de Gemeente Gorinchem.en heeft daarbij een eervolle tweede plaats behaald.

Miysu - 100% duurzame damesmode